Рио: Баена отстрани Хари в епичен трилър! Поставените Лайович и Джазири са аут

от в 01:01 на 20.02.2019
В
Роберто Карбайес Баена спечели мача на деня в турнира от сериите АТР 500 в Рио де Жанейро. Испанецът отстрани осмия поставен и миналогодишен полуфиналист в надпреварата Николас Хари в епичен трилър, продължил цели 3 часа и 10 минути и завършил с резултат 6:3 6:7(5) 7:6(6).

Душан Лайович и Малек Джазири, които също са поставени в турнира, съответно шести и седми, отпаднаха респективно от Камерън Нори след 6:2 6:1 и Федерико Делбонис след 6:3 7:5.

В първия сет от мача между Баена и Хари станахме свидетели на огромен брой грешки от страна на чилиеца, който взимаше подаванията си значително по-трудно от своя опонент.



Баена проби осмия поставен веднъж при 2:2, като, водейки с 5:3, имаше и още две възможности за брейк, които означаваха и сетболи, а след поредната грешка на Николас 114-тият в света поведе със сет.

Вторият започна със стабилни сервис геймове и на двамата, макар че отново Баена бе тенисистът, който бе по-стабилен на корта.

Това се отплати и испанецът реализира наглед решаващ брейк за 5:3, който му позволи да сервира за мача, като Роберто тогава спечели първата си точка на начален удар след поредната грешка на Хари.

Чилиецът обаче намери начин да се събере и изведнъж заигра значително по-търпеливо, което пък изненада съперника му, който допусна рибрейк след три грешки от своя страна, както и няколко впечатляващи изяви на мрежата от страна на Николас.



Така се стигна до тайбрек, в който чилиецът постоянно имаше минипробив аванс, който Баена все пак винаги успяваше да върне, но при 6:5 Хари отново спечели точка на сервис на съперника след зашеметяващ уинър от къса топка на втори сервис, с което сетовете бяха изравнени.

В последната част Николас се възползва от набралата инерция в играта си и набързо поведе с 3:0 гейма.

Баена обаче бе далеч от мисълта да се предаде и не само че направи рибрейк за 3:3, ами и проби отново при 4:4, с което си спечели възможността за втори път да сервира за успеха в срещата.

И този път обаче испанецът не се справи със задачата да отсервира двубоя, макар че бе достигнал и до мачбол. Скоро двамата достигнаха и до втори дълъг гейм, който този път бе решаващ.

В него станахме свидетели на фестивал на минипробивите, като в крайна сметка Хари си набави солидния аванс от 6:3 точки, като от общо трите мачбола, с които той разполагаше, един бе и на собствен сервис.

Тогава обаче ръката на чилиеца съвсем изтръпна, а след едно неумело излизане на мрежата, както и четири ужасяващи грешки, краят на маратонския сет, продължил цели 82 минути, както и краят на мача, беше факт.



 

Шестият поставен Душан Лайович също отпадна, допускайки фрапантна загуба от британеца Камерън Нори.

Левичарят реализира пробив два пъти в първия сет, както и спаси четири брейкбола, открили се пред съперника, за да поведе с 5:0.

Тогава обаче Нори допусна лек спад и единият пробив бе върнат от сърбина, който обаче при 2:5 инкасира трети брейк в частта, като по този начин тя завърши с 6:2 в полза на 62-рия в света.



Камерън започна втория сет по познат начин, като след два пробива на своята сметка отново поведе с 5:0. Лайович пак спечели гейма на честта, но този път не съумя да реализира поне един брейк, а след нулев сервис гейм на британеца шестият поставен окончателно бе отстранен от надпреварата.

 

И седмият в турнира бе неприятно сюрпризиран, губейки от Федерико Делбонис.

Аржентинецът имаше двоен брейкбол при 1:0, който все пак бе спасен от Джазири, но, водейки с 4:3, той отново се добра до такава възможност, а този път не се поколеба, пробивайки за 5:3.

Брейкът не след дълго бе и затвърден след поредното безпроблемно подаване на Федерико в сета.



Тунизиецът започна втория с нови трудности на начален удар, като отново трябваше да отразява два брейкбола, но този път се справи със задачата и поведе с гейм. При 2:1 пък Джазири имаше на своя страна две точки за пробив, но и той не се възползва.

Когато резултатът стана 3:3 двамата сътвориха един истински фестивал на пробивите, като си размениха цели пет поредни брейка.

Съответно Делбонис сервираше за мача при 5:4, но набързо бе пробит за 5:5, като за негово щастие скоро си издейства втори шанс за отсервиране на двубоя.

Този път аржентинецът бе непоколебим, като след изкусна къса топка той спечели подаването си убедително на 15, което означаваше, и че седмият поставен е аут от Рио.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рио: Баена отстрани Хари в епичен трилър! Поставените Лайович и Джазири са аут В

Коментари





Следвайте ни в Facebook