Рио: Беретини и Алкарас оформиха зрелищен четвъртфинал!

от в 07:08 на 19.02.2022
Мартин Петков

Матео Беретини през вчерашния ден излезе на корта в Рио де Жанейро за първата си среща от загубата в полуфиналите на Аустрелиън Оупън насам. Първата ракета на Италия си взе почивка, като пропусна отминалите турнири в Южна Америка, за да влезе с пълна сила на клей надпреварата в карнавалния град. Световният номер 6 имаше никак леката задача да срещне местния представител Тиаго Монтейро, вземащ участие с ,,уайлдкард". Бразилецът е известен с това, че клеят е любимата му настилка и като прибавим факта, че е пред родна публика, то срещата определено прикова погледите. Двубоят се превърна в битка за всяка педя на корта, двамата дадоха всичко от себе си, като видяхме и 7-часово прекъсване поради дъжд, за да може Беретини да се поздрави с успеха след 6:4 6:7(6), 6:3 за 2 часа и 49 минути игра. В четвъртфиналната фаза на водачът в схемата му предстои сблъсък с Карлос Алкарас, когото надви в един от мачовете на турнира на АО преди месец.

Началото на мача принадлежеше на италианеца, който бързо успя да намери баланса в своите удари, за да придобие ранен пробив аванс. В останалите геймове до края на частта не станахме свидетели на нищо изненадващо, Беретини поддържаше изключително високо ниво на начален удар, което му позволи наглед лесно да запише откриващия сет на сметката си.

Първите интригуващи моменти във втората част настъпиха с идването на четвъртия гейм, в който спад на сервис от топ поставения предостави възможност за пробив на Монтейро, той не чакаше втора покана и го матереализира. Скоро след това се стигна до ситуация, в която световният номер 106 сервираше за частта, ала нервите му не издържаха и той предаде подаването си, за да видим и тайбрек в идните минути. Беретини пое контрол над дългия гейм, извоюва си нужната преднина и краят изглеждаше близо при два последователни мачбола за италианеца, но Монтейро повлиян от бурните аплодисменти на сънародниците си, съумя по изключителен начин да спечели четири поредни точки, за да вземе сета, с което възцари пълен паритет на корта.

Решаващият сет ни предостави равнопоставеност между двамата тенисисти, от което най-вече зрителите ставащи свидетели на същинско зрелище печелеха. Всичко хубаво обаче приключи, когато късно снощи заваля пороен дъжд при брейкбол за италианеца. Срещата бе прекъсната за около седем часа, след което бе подновена тази сутрин, за да може в рамките на пет минути Беретини да реализира пробив и да сложи край на двубоя.

В друга среща забавена с близо ден от промяната на метеорологичните условия в Рио на корта излязоха Карлос Алкарас и Федерико Делбонис. Испанецът беше водещата фигура през цялото време и използваше умело ударите си, за да не дава възможности за атака на своя съперник. 18-годишният младеж не допусна колебания в играта си, когато му се наложи да сервира за първия сет, след като чака близо ден да настъпи този миг. Силите на корта във втората част бяха изравнени, като никой не успяваше да се откъсне в резултата. Резонно беше да видим тайбрек, в който Алкарас се позова на най-добрите прийоми в играта си и стигна до крайния успех след 6:4 7:6(1).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рио: Беретини и Алкарас оформиха зрелищен четвъртфинал! Мартин Петков
Теми:  
atp | карлос алкарас | матео беретини | рио | тиаго монтейро | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook