Рио: Защитаващият шампион инкасира сет на нула и отпадна след разгромна загуба!

от в 03:24 на 16.02.2022
Мартин Петков

Днешният ден на турнира в Рио ни предостави първия двубой в надпреварата на действащия шампион Кристиан Гарин. Чилиецът, който предимно по това време на годината се представя на много високо ниво, демонстрира сериозен спад във формата си, придружен с крайно незадоволителни резултати. Световният номер 19 се представи толкова разочароващо срещу Федерико Кория, като спечели едва два гейма и записа загуба с 2:6 0:6, отпадайки още на старта в надпреварата.

Началото изглеждаше равностойно, но още в края на първия четвърт час игра грешките при чилиеца заваляха и пробивът от страна на аржентинеца не закъсня. Кория успяваше, подпомаган от неспирните неточности на съперника си, да поддържа своята преднина, като дори успя да реализира нов брейк, който се оказа решаващ, за да може световният номер 63 да се поздрави с успеха в откриващия сет.

Втората част се превърна в същинско бедствие за първата ракета на Чили. Пробит още в първото си подаване, Гарин губеше самообладание, което го караше да греши постоянно. Кория не блестеше с нещо изключително, възползвайки се от кризата при опонента си, за да трупа лесни точки, които по-късно му помогнаха да осъществи ,,геврек", с който да си осигури продължаване в следващата фаза на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рио: Защитаващият шампион инкасира сет на нула и отпадна след разгромна загуба! Мартин Петков
Теми:  
atp | кристиан гарин | рио | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook