Риск отстрани световната номер 1 след обрат

от в 14:51 на 08.07.2019
В
Алисън Риск спря серията на Ашли Барти започнала на Ролан Гарос 2019 и отстрани световната номер 1 на Уимбълдън. Това стана факт, след като американката сътвори обрат от 3:6 6:2 6:3 и по този начин затвърди доброто си представяне на трева и си осигури сблъсък срещу Серина Уилямс или Карла Суарс Наваро.

През първата част Ашли започна по-агресивно и след като измъкна един по-труден сервис гейм постепенно взе контрол над събтията и успя да поведе с брейк. Това все пак не попречи на досега грешалата една идея повече Алисън и тя реализира рибрейк. Все пак, предадена от своя бекхенд, впоследствие тя допусна рибрейк и този път изостана с 5:3. Проблемите на Риск от ляво се задълбочаваха все повече и това мигновено даде резултат, защото американката бързо предаде гейма, с което и сета.



Във втората част обаче Алисън излезе тотално променена, а тя сякаш бе оставила всички грешки в миналия сет, като по този начин и спокойно успяваше да контролира играта, докато Барти започваше все повече да се затруднява, а в допълнение американката успяваше и да прави чудесни излизания към мрежата, за да си осигури повече острота в играта си. Така постепенно Риск взе контрол над събитията на корта, за да може след два брейка при 3:1 и 5:2 да бъде първата от 19 сета насам, взела такъв на световната номер 1.

https://twitter.com/bbctennis/status/1148190880471195648?s=19

Тази чудесна игра на Риск продължи и в решаващата част, а справяйки се със стрхотния слайс на Ашли, тя постепенно успяваше да затруднява опонентката си все повече и повече, а дори показа характер, след като с умело воле спаси брейкбол при 2:2. Впоследствие именно тя беше тази, която успя да стигне до брейк след серия от три безответни печеливши удара от дъното на корта, а този пробив се оказа и напълно достатъчен за изхода на срещата, като по този начин и световната номер 1 беше аут от надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Риск отстрани световната номер 1 след обрат В

Коментари





Следвайте ни в Facebook