Рисковете на професията: Надал се самонарани по време на мача с Фонини (видео)

от в 11:48 на 02.09.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал преживя първия си истински тест на тазгодишния US Open, но все пак не допусна изненада и се справи със съпротивата на Фабио Фонини, наваксвайки пасив от 2:6 2:4. Матадора беше допуснал цели 30 непредизвикана грешки в тази част от двубоя, но отреагира по шампионски и обърна бързо нещата в своя полза. Всъщност неприятностите за Рафа дори не бяха свързани с неговия съперник от един момент насетне. Става въпрос за случилото се в четвъртия сет, когато Матадора водеше с 3:0 и удари ракетата си в земята, докато се опитваше да смени посоката си на движение. Това доведе до рикошет в неговия нос, а веднага след това последва гримаса на болка от страна на бившия шампион и той легна на земята. Фонини пък веднага показа готовност да окаже помощ на опонента си, а малко по-късно се стигна и до медицински таймаут.

Когато играта продължи, то видимо Надал не се придвижваше по същия начин и италианецът имаше възможност да изравни резултата, само че това се дължеше по-скоро на първоначален уплах и фаворитът бързо се върна към обичайното си равнище на игра, като скоро след това се поздрави с крайната победа. 

Впоследствие световният номер 3 увери, че всичко е напълно наред с него и тази нелепа самоконтузия по никакъв начин няма да повлияе на участието му в Ню Йорк, което продължава с мач срещу Ришар Гаске в съботния ден.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рисковете на професията: Надал се самонарани по време на мача с Фонини (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | видео | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook