Роберто Баутиста Агут е на полуфинал във Франция след категоричен успех над Умбер

от в 21:15 на 26.02.2021
Мирела Николова

Световният №13 Роберто Баутиста Агут продължава с безкомпромисното си представяне на АТР турнира в Монпелие, записвайки нова убедителна победа по пътя си към първи трофей за сезона. Испанецът, който в първия си мач отпусна едва три гейма на съперника си, днес се наложи над представителя на домакините Юго Умбер с 6:3 6:3 и за място на финала ще спори с Петър Гойовчик.

Французинът навлезе в мача уверено и проби откриващото подаване на противника си. Агут обаче веднага направи необходимите корекции в играта си и паритетът бе възстановен още преди първата почивка в двубоя. Оттук нататък водачът в схемата не остави никакви шансове на Умбер в сервис геймовете си, отпускайки му едва една-единствена точка до края на сета, който беше решен от два късни пробива на сметката на световния №13. 

Във втората част испанецът продължаваше да няма никакви затруднения, заставайки на линията за сервис, като същевременно поставяше под напрежение почти всяко подаване на опонента си. Решаващ бе четвъртият гейм, в който след серия непредизвикани грешки Умбер инкасира пробив на нула и даде изцяло инициативата в ръцете на Агут, който безпроблемно достигна до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роберто Баутиста Агут е на полуфинал във Франция след категоричен успех над Умбер Мирела Николова
Теми:  
atp | Монпелие | роберто баутиста агут | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook