Роди се звезда: 20-годишна американка шокира детето чудо Андреева във втория кръг на US Open

от в 00:10 на 30.08.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева отстъпи във втория кръг на US Оупън. Световната номер 59, Ашлин Крюгер, продължава да показва силната си форма, елининирайки руския суперталант с 6:1 6:4 за едва 65 минути игрово време и ще се изправи срещу Людмила Самсонова в битка за дебютния си 1/8 финал. Припомняме ви, че Крюгер записа победи в Синсинати срещу Наоми Осака и сребърната медалистка от Токио - Дона Векич.

Срещата започна с три поредни гейма, в които тенисистките поечелха подаванията си на нула. Американката обаче постепенно започваше да влиза в ритъм и съумя да се откъсне с преднина от два пробива, като изцяло доминираше над своята съперничка, която просто не можеше да намери очертанията на корта и последва серия от 5 поредни гейма на местната любимка, която затвори първия сет в своя полза.

Във втората част Крюгер далеч не изглеждаше толкова убедителна, колкото беше в първата. Андреева, от своя страна, продължаваше да играе много под обичайното си нивото и не успяваше да се възползва от спада в играта на по-нискоранкираната тенисистка.

21-вата поставена не съумя да спечели нито един гейм от собственото си подаване, докато Крюгер спечели само един такъв и това бе достатъчно за нея да триумфира и във втория сет, за да запише една от най-големите победи в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Роди се звезда: 20-годишна американка шокира детето чудо Андреева във втория кръг на US Open Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook