Родик: Алкарас е най-завършеният 20-годишен; по-добър е от Федерер и Надал на тази възраст

от в 22:15 на 05.05.2023
Калоян Соколов

Карлос Алкарас днес навърши само 20 години, но дори още утре младокът да прекрати своята кариера, то тя може да се счита за изключително успешна. Испанецът се развива с толкова бързи темпове и печели титли с такава лекота, че редица специалисти вече се питат дали е способен да гони рекордите поставени от Голяма тройка, а засега не би било редно да отписваме шансовете на най-младия играч, който е достигал до върха в световната ранглиста.

Самият Карлитос заяви, че има желанието да се превърне в един от най-великите тенисисти, а това далеч не изглежда нереалистична цел, имайки предвид огромното възхищение, което изказва тенис общността на настоящата втора ракета на света. 

Анди Родик пък се превърна в поредното тенис светило, чиито суперлативи не бяха спестени по адрес на 20-годишния тенисист, като бившият номер едно дори си позволи да изкаже мнение, че Алкарас е по-добър от Роджър Федерер и Рафаел Надал на същата възраст:

"Без да хиперболизирам по никакъв начин, то бих казал, че Карлос е най-завършеният 20-годиишен тенисист, който някога съм виждал. Роджър спечели първата си титла от Шлема на почти 22 години, докато Рафа го стори много рано, но имаше нужда от известно време, докато развие играта си на настилките извън клея.

Алкарас просто няма слабости. Преди правеше малко повече грешки от бекхенда си и предпочиташе да го изпълнява по диагонала, но сега е способен да стреля много успешно по правата. За нас, обикновените смъртни хора, е наистина трудно да натиснем спусъка и да бъдем агресивни, когато вече сме направили някои грешки и изоставаме в резултата, само че хлапето е същински факир в подобни ситуации. Той изобщо не мисли за последствията, ако допусне неточност и това е невероятно да се види" - коментира носителят на трофея от US Open през 2003-та година.

Източник: Tennis Infinity

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Алкарас е най-завършеният 20-годишен; по-добър е от Федерер и Надал на тази възраст Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | интервюта | карлос алкарас

Коментари





Следвайте ни в Facebook