Родик: Алкарас ще бъде сериозен фактор в мъжкия тенис; напомня ми за Агаси

от в 14:59 на 31.03.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас безспорно е най-талантливият млад състезател в ATP Тура. 18-годишният играч се развива с изключително бързи темпове и от следващата седмица предстои да дебютира в топ 15 на ранглистата, а редица тенис експерти се обединяват околко мнението, че това е бъдещият номер едно в спорта. Самият Алкарас определено спомага за подобни оценки чрез представянето си до момента през 2022-ра и вчера отново демонстрира потенциала си, след като надви Стефанос Циципас в последователни сетове на Мастърс турнира в Маями. 

Анди Родик - последният американски тенисист в историята, който съумява да достигне до първата позиция в АТР ранглистата, наскоро също се изрази ласкаво по адрес на новизгрялата звезда в Тура Алкарас. Пред Tennis Channel Родик направи любопитно сравнение и предвиди бляскава кариера за тийнейджъра, като сподели следното: 

"Алкарас се придвижва отлично по корта. Обикновено повечето играчи се нуждаят от години, за да усъвършенстват тази част от играта си, но при него този процес изглежда завършен. Чувствам, че във всеки един момент той е способен да пласира форхенд уинър и винаги знае как да намери решение на създалите се проблеми. Може да върне топката на опонента със същата бързина и сила, с която е била отправена към него, и по този начин да направи отсрещния тенисист безпомощен. С това си качество ми напомня много на Андре Агаси. 

В бъдеще Карлос ще бъде сериозен фактор в мъжкия тенис. Той е истинско животно, в най-добрия възможен смисъл. Хората определиха победата му над Циципас като сензация, но лично аз не бях особено изненадан. Очакванията към Алкарас са големи, а той сякаш не е способен да загуби ритъм - след поражението в Индиън Уелс от Рафаел Надал, Карлос се завърна дори по-силен на следващия турнир. Нямам търпение да науча как ще се развие кариерата му." - коментира Родик.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Алкарас ще бъде сериозен фактор в мъжкия тенис; напомня ми за Агаси Диана Андреева
Теми:  
анди родик | андре агаси | карлос алкарас | мастърс маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook