Родик и олимпийската шампионка в Рио отписаха Григор Димитров срещу Александър Зверев

от в 13:53 на 29.03.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров преобърна всички предварителни прогнози и наложи пълна доминация на корта в срещата си с Карлос Алкарас от 1/4-финалите на надпреварата в Маями. Българинът отпусна едва 6 гейма на бившия номер едно и профуча към полуфиналната фаза на състезанието, в която го очаква неговия тенис немезис Александър Зверев, срещу когото е загубил в последните си 7 срещи.

В студиото на Tennis Channel пък водещият Стив Уайзман попита експертите Моника Пуиг и Анди Родик какви са техните очаквания за мача, а ето какво отговориха олмипийската шампионка от Рио и някогашния водач в световната ранглиста:

Пуиг: Мисля, че Григор трябва да продължи с това да налага натиски върху съперника, както го направи толкова успешно срещу Алакрас. Искам да видя дали сервиса и форхенда на Зверев ще издържат, когато е поставен под напрежение, защото често тогава го виждаме как се опитва да постигне твърде много с тези си удари и насилва прекалено нещата. Бекхендът обикновено е винаги солиден, но Григор играе невероятен тенис, покрива страхотно покра и може да играе със сила, когато се наложи. Нслучайно го наричаха "Бейби Фед", имайки предвид прекрасната му техника на ударите, само че смятам, че Зверев ще спечели, ако е постоянен съ своя сервис и форхенд.

Родик: Бих казал, че причината Зверев да доминира в това съперничество се крие в качеството на първия му сервис. Ако Саша вкарва висок процент на първи сервиси, то Григор би могъл само да блокира топката и оттам насетне Зверев има възможност да контролира точка. Алкарас може да е страхотен, но дава нужното време на Димитров да атакува вторите му сервиси, което не важи за Зверев. Саша разполага с едни от най-тежките удари в играта и Григор ще се оказва често в дефанзивна позиция, тъй като не играе бекхенд с две ръце и трудно би могъл да е агресивен директно от ретур. Вярвам в числата и съперничествата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик и олимпийската шампионка в Рио отписаха Григор Димитров срещу Александър Зверев Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | анди родик | григор димитров | интервюта | любопитно | маями | мника пуиг | превюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook