Родик: Играта на Алкарас все още е необуздана; греши много повече от Федерер, Джокович и Надал

от в 15:58 на 13.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас често е сравняван с Голямата тройка, а самият Новак Джокович е споделял как според него испанецът е взел най-доброто от неговата игра, както и тази на Федерер и Надал. 21-годишният тенисист може да е в началото на своята кариера, но досега по нищо не отстъпва по постижения на тримата най-велики тенисисти, когато те са били на същата възраст и всички се питат дали той ще може да задържи тяхното невероятно шампионско темпо през годините.

Анди Родик обаче е на мнението, че към момента този "иберийски тенис диамант" все още се нуждае от известно шлифоване, за да бъде на нивото на вече споменатите легенди, но същевременно признава, че световният номер две има стил на игра, който много трудно може да бъде неутрализиран от някой негов съперник:

"Да наблюдаваш Карлос Алкарас е същинска лудост, защото той притежава всички удари и няма нещо, което да не може да направи на корта. Интересното при него обаче е, че той никога не отказва даден удар и играе максимално агресивно при всяка една възможност. Винаги имаш усещането, че играеш според неговите условия, както беше и с Роджър Федерер, особено когато той загуби малко от своята скорост и не искаше да ти даде инициативата в нито един момент.

Играта на Карлос е все още твърде необуздана и той прави значително повече грешки от Федерер, Джокович и Надал в най-добрите им години, но в това се крие и очарованието на неговия тенис. Той всеки път се опитва да направи нещо с топката и греши по своите собствени правила, а неговият съперник често просто може само да наблюдава отстрани и да се надява Алкарас да няма ден на корта, защото иначе е почти невъзможно да бъде победен" - коментира бившият номер едно.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Играта на Алкарас все още е необуздана; греши много повече от Федерер, Джокович и Надал Калоян Соколов
Теми:  
анди родик | интервюта | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook