Родик: Кирьос е единственият играч, който може да е конкуренция на Голямата тройка

от в 17:10 на 11.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос продължава да изумява с нивото си на тенис от началото на настоящия сезон. Австралиецът излезе от топ 100 в началото на 2022-ра, но нямаше намерение да се примирява с тази си позиция и оттогава насам промени коренно отношението си към спорта. Канберецът демонстрира завидно себераздаване във всеки един свой двубой и напълно заслужено достигна до първия си "мейджър" финал на Уимбълдън. Впоследствие позитивната му серия продължи с титла на надпреварата във Вашингтон, а вчера Ник постигна втората си победа над действащ номер едно, надигравайки Даниил Медведев във втория кръг на Мастърса в Монреал. Изглежда изявите на Кирьос са впечатлили бившия водач в световната ранглиста Анди Родик, който не спести суперлативи по адрес на австралиеца:

"Ако говорим само за удряне на топката, то Кирьос е на съвсем друго ниво спрямо всички останали играчи в турнира. Той притежава груба сила, но също така е достатъчно вариативен и разполага с най-различни варианти за отигравания. Въпросът е дали ще продължи да играе по същия начин или му предстои да направи крачка назад.

Мисля, че единствено Ник притежава нужните физически способности да се съревновава с членовете на Голямата тройка от сегашното поколение тенисисти. Притеснявам се единствено от обстоятелство, че Кирьос изигра много сериозно количество мачове и не знам с какво ниво на енергия ще остане до началото на US Open. Истината е, че аз за първи път някога вярвам истински в Ник Кирьос и способността му да запази занапред високото си равнище на представяне - сподели бившият номер 1 за Tennis Channel.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Родик: Кирьос е единственият играч, който може да е конкуренция на Голямата тройка Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | интервюта | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook