Родик: Наивно е да вярваме, че на Ролан Гарос не искат да спечелят от Шарапова

от в 15:13 на 06.03.2017
Мария Петрова

Бившият №1 Анди Родик коментира ситуацията около завръщащата се на корта Мария Шарапова и доколко е етично тя да получи специална покана за участие на Откритото първенство на Франция.

Както е известно на 24-и април ще изтече санкцията на рускинята за употреба на забранен препарат и тя вече получи покани от други състезания. Такива са WTA турнирите в Рим и Мадрид.

"Този въпрос може да го разгледаме от две гледни точки - на морала и бизнеса. Ако един малък турнир иска да спечели от участието й, не мога да ги осъждам, че са я поканили. Състезанията от Големия шлем са нещо различно. Те имат по-високи стандарти, тъй като интересът е много по-голям.

"Ако французите не искат да й дадат "уайлд кард", това е тяхно право. Високият ранг на "Ролан Гарос" предполага и по-сериозно равнище на поеманата отговорност.

"Наивно е да мислим обаче, че по този въпрос те се различават драстично от по-малките турнири, и няма да я поканят," откровен бе американецът.

Наскоро подобна позиция изрази и Анди Мъри, според когото тенисистите с подобна санкция не трябва да бъдат канени за топ турнирите.

Самата Шарапова е шампионка на "Ролан Гарос" от 2014-а.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик: Наивно е да вярваме, че на Ролан Гарос не искат да спечелят от Шарапова Мария Петрова
Теми:  
анди родик | допинг | мария шарапова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook