Родик за Федерер: Този човек съсипа живота ми

от в 18:47 на 06.01.2021
Калоян Соколов

Анди Родик е последният американски тенисист в историята, който съумява да достигне до първата позиция в ранглистата, но определено кариерата му можеше да се развие далеч по-благополучно при други обстоятелства. Родик е шампион на Откритото първенство на САЩ през 2003-а година и по това време мнозина определят младока за един от бъдещите доминанти в спорта.

Нещата обаче се развиват другояче, защото Анди потъва в сянката на Роджър Федерер и губи редица важни финали от него, сред които четири такива от Големия шлем. Американецът всъщност постига едва 3 успеха в общо 24 срещи срещу Маестрото, което показа какъв тенис немезис се е явявал за него Федерер навремето.

Това по никакъв начин не кара бившата първа ракета на света да таи лоши чувства към швейцареца, а дори тъкмо обратното. Родик даде скорошно интервю за Tennis Channel, в което призна, че много иска да види Роджър в игра, макар в шеговиия си стил да заяви, че именно Федерер е съсипвал неговия живот в продължение на повече от десетилетие.

"Искам да го видя здрав и дори краят на кариерата му да е близо, то се надявам той да я завърши по подобващ начин и да получи подобаващо изпращане" - завърши Анди.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Родик за Федерер: Този човек съсипа живота ми Калоян Соколов
Теми:  
анди родик | интервю | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook