Родик за Федерер: Завиждам му - той е най-добрият, не се поти и говори 17 езика

от в 11:34 на 22.09.2021
Диана Андреева

Един от последните проекти на глобалната платформа Netflix е документален филм за живота на Марди Фиш. Но освен Фиш, главен герой в прожекцията е и един от най-добрите тенисисти в историята на Тура - Анди Родик. Макар и Untold: Breaking point да е основно съсредоточена върху кариерата и живота на двамата състезатели в миналото десетилетие, се правят и известни препратки към настоящето. В една от тях Родик коментира своя добре познат противник Роджър Федерер. Американецът разказва какво според него прави Маестрото непобедим, а ето и точните му думи:

"Роджър е безпогрешен както в режим на защита, така и докато атакува. Как се очаква да победиш подобен състезател? Федерер е най-обичаният играч навсякъде по света. Говори 17 езика, косата му изглежда перфектно и никога не се поти. Не му завиждам за успехите, а по-скоро за това с каква лекота си извоюва статута на най велик в очите на хората."

Филмът не описва само битката за №1 в света, но и борбата за живот на един състезател, попаднал в жестокия свят на тениса. Показани са от близо всички трудности, с които Фиш се е сблъсквал през годините, напрежението, повалило го многократно и още редица други изпитания, попречили му да развие напълно големия си потенциал. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик за Федерер: Завиждам му - той е най-добрият, не се поти и говори 17 езика Диана Андреева
Теми:  
анди родик | марди фиш | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook