Родик за грешката на Лихтенщайн: Тези хора не са пипали ракета; време е машините да ги сменят

от в 11:35 на 12.06.2024
Калоян Соколов

Анди Родик взе отношение по въпроса със съдийската грешка от 5-ия сет във финала на Ролан Гарос. Тогава Карлос Алкарас сервираше за преднина от 3:1 гейма и беше изправен пред брейкбол, а испанецът се поддаде на напрежението и допусна двойна грешка. Тогава главният съдия Рено Лихтенщайн реши да се намеси и "коригира" оъсъждането на лайнсмена, който правилно беше отсъдил топката в аут и даде на Карлитос възможността да изпълни първи сервис, което оказа сериозна роля върху развитието на двубоя, тъй като световният номер две измъкна подаването си и впоследствие загуби само още един гейм до приключването на срещата.

Очевидно пък Родик е силно възмутен от неадекватната намеса на Лихтенщайн в конкретната ситуация и изказа своята крайна позиция, според която лайнсмените трябва да загубят своите работни места и да бъдат изцяло заменени от новите технологии, както вече се случи на US Open:

"Играчът обикновено е прав. Той е до самата топка и е там в момента на удара. Винаги ми е било изключително смешно как един съдия обяснява летежа на топката или даден отпечатък на професионален тенисист. Тези хора почти не са пипали ракета и просто са преминали един курс, докато играчите са на корта цял живот и са си сами съдии от най-ранна детска възраст.

Арбитърът дори нямаше добра видимост към топката и реши сам да поправя своите лайнсмени, за да влезе в ролята на герой, а всъщност привлече вниманието по най-лошия възможен за себе си начин. Зверев показа правилния отпечатък и въобще не му беше обърнато внимание. Време е машините да застъпят на пълно работно време" - коментира бившият шампион на US Open за Tennis Channel.

 

 

 



Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Родик за грешката на Лихтенщайн: Тези хора не са пипали ракета; време е машините да ги сменят Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | анди родик | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook