Родик за отказването на Надал: Това е като да скърбиш за смъртта на 107-годишен

от в 11:21 на 10.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал почти не е играл състезателен тенис през последната година и половина, като всички се питат дали Матадора ще бъде в достатъчно добра физическа форма, за да се сбогува на корта с любимите си клей турнири и най-вече дали ще има сили за един финален триумф на Ролан Гарос? Изглежда обаче не всички в тенис средите са чак толкова ангажирани или натъжени от факта, че 22-кратният "мейджър" шампион може съвсем скоро да окачи ракетата на стената.

Анди Родик говори по темата в своя подкаст и даде един различен поглед над нещата, според който това е съвсем естествен ход на събитията и в него няма нищо трагично:

"Не ме разбирайте погрешно. Искам да видя Рафа на корта повече от всичко на света. Той е страхотен шампион и заслужава да се откаже по своите правила, но нека да не правим трагедии. Надал практикуваше такъв тенис, за който всички смятахме, че ще има сили най-много до 25-тата или 26-тата си година. Дори неговият чичо е споделял как никога не са мислели, че Рафа ще е способен да играе след 30-годишна възраст.

Това не са някакви празни приказки, а еспертизата на множество специалисти. Мисля, че Рафа може де е изключително щастлив от това как се справи с всички тези контузии и всъщност бяхме щастливици да го наблюдаваме много повече време от предвиденото. Точно затова не виждам нищо трагично в отказването му на 37-годишна възраст, когато е бил 20 години в Тура и е спечелил всичко възможно. Това е все едно да скърбиш за смъртта на 107-годишен човек. Не говорим за край, а по-скоро за ново начало, защото това тяло определено има нужда от почивка" - споделя шампионът от US Open през 2001-ва.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Родик за отказването на Надал: Това е като да скърбиш за смъртта на 107-годишен Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook