Родик: Загубата от Джокович на Олимпиадата е причината да се оттегля от тениса

от в 17:07 на 06.04.2021
Диана Андреева

Анди Родик печели две титли на ниво ATP, а няколко седмици по-къкно обявява край на своята тенис кариера след загуба в четири сета от Хуан Мартин Дел Потро на US Open 2012 година. Но защо бившият световен номер едно се оттегля от професионалния спорт, независимо че все още е едва на 30 годишна възраст и както сам показва е способенда печели заглавия? Причината зад решението си разказва самият Родик в интервю:

„На Олимпийските игри през 2012 година се изправих срещу Новак Джокович още във втори кръг. Бях сигурен във възможностите си, очаквах да се представя по впечатляващ начин в Лондон, защото бях спечелил два от последните три турнира, в които участвах. Дотогава статистиката ми срещу Новак не беше никак лоша, но в онзи ден той ме победи като тъпан. Чувствах се като дете на корта.

Не сервирах по най-добрия начин, което винаги е проблем, когато играеш срещу Новак, но въпреки това напуснах корта с усещането, че не играх зле. Той просто беше по-добър. След това започнах да осъзнавам, че тенисът вече не се играеше по начина, по който бях свикнал, и че топ състезателите в момента са сякаш от друга планета. Беше момент на просветление за мен.“ завърши Родик.

Въпросният мач срещу Новак Джокович приключва след по-малко от един час игра - 54 минути, а крайният резултат е 6:2 6:1 в полза на 18-кратния шампион от Големия шлем и водач на световната ранглиста към момента. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Родик: Загубата от Джокович на Олимпиадата е причината да се оттегля от тениса Диана Андреева
Теми:  
анди родик

Коментари





Следвайте ни в Facebook