Родионов сътвори сензация срещу Шаповалов и го отдалечи от участие в Лондон

от в 07:59 на 27.10.2020
Калоян Соколов

Юрий Родионов сътвори сензацията в първия кръг на надпреварата във Виена, отстранявайки Денис Шаповалов. Местният тенисист участва в турнира заради предоставения му от организаторите "уайлдкард", но той показа, че напълно го заслужава и надигра тотално именития си съперник. Австриецът спечели срещата с 6:4 7:5 и така записа най-голямата победа в кариерата си, докато Шаповалов трябва на всяка цена да вземе титлата на Мастърса в Париж, за да се класира на финалите в Лондон.

Срещата изобщо не предвещаваше такъв развой, защото канадецът започна вихрено и скоро водеше с 4:2 в откриващата част. Изведнъж обаче той се върна към старите слабости в играта си, като прибързваше ненужно в търсена на завършващия удар и Родионов обърна хода на сета, вземайки следващите четири гейма в него.

Втората част протече напълно равностойно, а и двамата тенисисти печелха подаванията си с лекота, само че при 5:5 последва пълен срив в представянето на поставения под номер 8, който беше пробит на нула и така световният номер 153 се поздрави с неочакван триумф. Съперник на Родионов в следващата фаза пък ще бъде един измежду Даниел Еванс и Аляж Бедене.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Родионов сътвори сензация срещу Шаповалов и го отдалечи от участие в Лондон Калоян Соколов
Теми:  
виена | денис шаповалов | Обзори | юрий родионов

Коментари





Следвайте ни в Facebook