Роджър Федерер е третата най-богата знаменитост в света

от в 19:08 на 04.09.2020
Катерина Георгиева
Безспорно 20-кратният шампион на Големия шлем Роджър Федерер е записал името си в световната тенис история благодарение на бляскавата си кариера и множеството поставени рекорди, но освен с всичко това швейцарската суперзвезда може да се похвали и с друго впечатляващо постижение извън сферата на спорта.

В класацията на Forbes за най-високо платени знаменитости Федерер заема престижната 3-та позиция, като пред него се нареждат единствено телевизионната риалити звезда Кайли Дженър и музикалният продуцент и рапър Кание Уест. Маестрото се изкачи с осем места от изминалата година, когато бе поставен под №11.

Бившият световен №1 е и атлетът с най-големи доходи в световен мащаб, като в списъка на топ 100 заможни известни личности попадат и други имена от тенис елита – Новак Джокович, Рафаел Надал, Серина Уилямс и Наоми Осака. Швейцарецът стана и първият тенисист, който някога е оглавявал листата на спортистите по този критерий.

федерер

За разглеждания период (юни 2019 г. - май 2020 г.) световният №4 е прибавил в сметката си крупната сума от 106,8 милиона щатски долара, като се вземе под внимание, че тазгодишното му участие в надпревари се простира единствено до Откритото първенство на Австралия. Въпреки това огромна част от доходите си той получава от множеството договори за спонсорство с редица брандове.

Сред най-доходоносните му сделки е тази с японската марка за облекло Uniqlo, с които той сключи 10-годишен договор на стойност 300 милиона долара през 2018 г.

Roger Federer On Why He Ditched Nike For A $300 Million Uniqlo Deal

Междувременно Новак Джокович прибави в актива си сумата от 44,6 милиона долара, което му донесе 68-мото място, като през тази година сърбинът подписа контракт за спонсорство с марка часовници. Приходите от наградни фондове на Ноле са в размер на 144 милиона долара – най-високите досега в спорта –  за което солидно допринася лидерството му по брой завоювани титли за посочения период, включително Уимбълдън 2019 и Откритото първенство на Австралия 2020.

Испанската суперзвезда Рафаел Надал зае 80-ото място с печалба от 40 милиона долара годишно. Най-добре платената спортистка в света Наоми Осака също попадна в престижната класация под №90 с приход от 37,4 милиона долара, следвана от Серина Уилямс с 36 милиона долара, заемаща 98-мата позиция.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер е третата най-богата знаменитост в света Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook