Роджър Федерер: Жена ми Мирка ми даде постоянство, тя е ракета

от в 15:22 на 01.08.2019
В
В скорошно интервю Роджър Федерер сподели някои от ключовите лица за неговия успех. Швейцарецът посочи съпругата си Мирка и неговия фитнес треньор Пиер Паганини: „Ако семейството и животът са все още щастливи, тогава тенисът ми ще се получава. А ако това не се получи, фитнесът не е правилен и всичко трябва да отиде на мястото си. Съпругата ми, която срещнах на олимпийските игри в Сидни през 2000 г., беше скала в живота ми, тя беше там, даде ми постоянство", каза Федерер за Мирка.

Федерер добави: ,,Пиер определено е част от менталната ми игра, въпреки че не правя никаква умствена работа. Излизаме и бягаме и вероятно през 30 процента от това време се говори за възможности какво може да се промени, какво може да се направи , какво друго може да се подобри. ,,- Как е животът вкъщи, Роджър?" И аз съм като, говорих с него за това. Аз съм много отворен и честен, Пиер знае много за мен повече от много хора в живота ми." Самият Паганини заключи: ,,Когато нещо изглежда толкова лесно, това не означава, че е лесно. Това означава, че Роджър е в състояние да направи нещо много трудно. Той е много по-сложен от по-голямата част от играчите, много по-креативен. Роджър търси идеалната игра. Креативността, хармонията. Но не трябва да забравяме, че Роджър също е готов да се бие.

Роджър е художник, който знае как да се бори, докато Надал е боец, който знае как да бъде и художник. Подобно е на балета. Не виждаме усилията, но знаем, че тези хора работят много усилено, за да изразят благодат, да изразят хармония."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер: Жена ми Мирка ми даде постоянство, тя е ракета В

Коментари





Следвайте ни в Facebook