Роджър Федерер връща логото си от Nike

от в 16:08 на 10.03.2020
Петър Колев


Логото на Роджър Федерер, RF, липсваше брандирано на неговото облекло откакто швейцарецът замени Nike с Uniqlo през 2018 г. След като сключи изключително изгодния договор за 300 милиона долара с Uniqlo, швейцарецът трябваше да се раздели със своите инициали.

Това разочарова както него, така и неговите фенове. Той не можеше да притежава своето собствено лого, тъй като неговите предишни спонсори от Nike имаха лиценза за него. Федерер постоянно повтаряше, че то ще се върне при него в даден момент от неговата кариера и сега, най-накрая, емблемата RF се връща там, където трябва да бъде.



Агентът на Федерер, Тони Годсик, обяви, че швейцарецът е получил правата за логото RF и то ще бъде използвано възможно най-скоро: "Връщаме си логото много скоро, много скоро."



Световният №4 Роджър Федерер изигра първия си мач с Uniqlo на Уимбълдън през 2018 г. След своята победа в първия кръг на турнира, швейцарецът даде оптимистично изявление относно липсващите си инициали RF.



"Логото RF е с Nike в момента, но то ще се върне при мен в даден момент. Надявам се рано или късно от Nike да проявят доброта и разбирателство в процеса за връщането на логото при мен", обяви Федерер на пресконференцията след мача.

Отново на Уимбълдън, през 2009 г. от Nike представиха ексклузивна жилетка, направена за Роджър Федерер, която имаше неговите инициали, бродирани на нея. Тогава стана ясно и това, че дизайнът за инициалите е изготвен от неговата съпруга, Мирка Федерер.



"Това е нещо наистина важно както за мен, така и за феновете. Но такъв е процесът, добрите новини са, че логото в даден момент ще се върне при мен. Това са моите инициали. Те са мои. Хубавото е, че логото няма да е тяхно завинаги", добави Роджър. И след 18-месечно чакане, инициалите на Федерер най-накрая са отново при него.

След подписването на договора на Федерер с Uniqlo, американската марка Nike продължава да обслужва швейцареца с маратонки, тъй като като японската компания не предлага тенис обувки. Въпреки че инициалите на Федерер липсваха на облеклото му, те не изчезнаха от неговите обувки, предоставени от Nike.


Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер връща логото си от Nike Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook