Роджър Федерер завърши годината с победа

от в 18:53 на 29.12.2019
Петър Колев


След един мач, забавляващ и публиката, и самите играчи, Федерер победи Зверев с 6:1 6:7 6:2, за да завърши годината с победа. Ден след като загубиха мача си на двойки от братята Брайън, Роджър Федерер и Александър Зверев трябваше да се изправят един срещу друг на демонстративния турнир в Ханджоу, Китай.

Image

Това беше пета среща между Роджър и Саша в последните 40 дни след турнето им от демонстративни мачове в Южна Америка и в Мексико от 19 до 24 ноември, като Федерер се оказа победител в Сантяго, Мексико и Кито, а Зверев спечели сблъсъка в Буенос Айрес, но швейцарецът беше този, който завърши годината с победа.

Свързано изображение

Вместо да прекара последните дни от година на Hopman Cup в Пърт, Федерер подписа договор, според който той ще участва на демонстративния турнир в Ханджоу до 2023 г., като по този начин швейцарецът дава шанс на своите китайски фенове да го гледат дори той да се откаже в следващите няколко години.

Резултат с изображение за federer bencic hopman cup 2019

След мача си, Роджър и Саша взеха участие в благотворителен търг, за да поставят възможно най-добрия завършек на своето пътешествие до Китай. И двамата тенисисти завършиха сезона в Топ 10 на световната ранглиста за трета поредна година, независимо от многото върхове и падения на германеца през годината, който се класира за Финалния Мастърс на АТП в последния момент.

На 38-годишна възраст Федерер все още съумява да бъде сред най-добрите играчи в света, завършвайки в Топ 3 зад Рафаел Надал и Новак Джокович и печелейки четири титли. В Дубай швейцарецът спечели своята 100-тна АТП титла, а след това в Маями завоюва и своята 28-та титла от категорията "Мастърс 1000".

Резултат с изображение за federer miami 2019

Роджър беше 1/2-финалист на Ролан Гарос и финалист на Уимбълдън, където пропусна две шампионски точки срещу Новак Джокович, които щяха да направят сезона му дори още по-забележителен. Преди Уимбълдън Федерер грабна титла №10 в Хале, а през октомври спечели и турнира в родния си град Базел, за да завоюва своята 103-та АТП титла. Федерер се надява да намали разликата от спечелени титли спрямо рекордьора Джими Конърс, който е притежател на 109 титли.

Резултат с изображение за federer wimbledon 2019 final

Александър Зверев ще поведе отбора на Германия на ATP Cup - новата надпревара в календара на ATP, следващата седмица докато Федерер ще има още време да оформи играта си на тренировъчните кортове преди на направи своето завръщане на Austalian Open.

Резултат с изображение за zverev team germany atp cup

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер завърши годината с победа Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook