Роджър Федерер добави нов турнир на клей в програмата си!

от в 14:53 на 18.04.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер се завърна на корта след повече от една година принудеителна пауза, участвайки на надпреварата в Доха, където отстъпи в четвъртфиналите на Николоз Басилавшили. Самият швейцарец заяви, че поражението не го притеснява и той се надява да покаже най-добрата си форма по време на сезона за трева, като за целта ще трябва да изиграе няколко турнири на клей, за да навлезе в състезателен режим.

Първоначално бившият номер едно беше заявил участие единствено на Мастърса в Мадрид и Ролан Гарос, но Маестрото явно е променил своите планове, след като стана ясно, че надпреварата във френската столица ще бъде отложена с една седмица. Самите организатори на Mutua Madrid Open признаха, че Федерер може и да не се появи в Испания, а изглежда това има своето обяснение.

Става въпрос за усилията на турнира в Женева, чиито домакини до последно се бореха да убедят 20-кратния шампион от Шлема да играе пред родна публика. Според инфромацията на welovetennis.fr, то преговорите в крайна сметка са завършили благопололучно и швейцарецът ще се изявява пред родни трубуни между 16 и 22 май.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер добави нов турнир на клей в програмата си! Калоян Соколов
Теми:  
atp | женева | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook