Роджър Федерер и младата сензация Бен Шелтън: Каква е връзката помежду им?

от в 19:49 на 25.01.2023
Мирела Николова

20-годишният американец Бен Шелтън се превърна в голямата сензация на тазгодишния Аустрелиън Оупън, достигайки до четвъртфиналната фаза още при дебюта си в надпреварата. Постижението на младока е дори още по-впечатлявващо, имайки предвид, че това бе неговият едва първи път, в който напуска границите на своята родина, тъй като неговият баща е искал Бен първо да стане един от най-добрите състезатели в САЩ, а едва тогава да започне да пътува по турнири по света. 

Не с това обаче се изчерпват любопитните факти около Шелтън, в чиято ложа през днешния ден бяха забелязани представители на мениджърската агенция на Роджър Федерер - TEAM8, като впоследствие се оказа, че американецът е част от нея още от месец август миналата година.

Изглежда, че легендарният швейцарец не се е нуждаел от много време, за да съзре потенциала в американеца, който стартира миналия сезон извън първите 500 в света, а в хода на годината достигна до шест Чаланджър финала в САЩ, от които спечели три, за да се изкачи до върховата за себе си 89-а позиция в световната ранглиста.

Това е поредният случай, в който агенцията на Маестрото и неговия агент Тони Годсик взима под крилото си млади и перспективни таланти, след като работиха с Григор Димитров и Александър Зверев в самото начало на техните кариери. Сред състезателите, които са имали отношения с TEAM8, е също Хуан Мартин Дел Потро, а към момента агенцията работи и с една от най-големите звезди на женския тенис в лицето на 18-годишната Коко Гоф.

Източник: Sportskeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер и младата сензация Бен Шелтън: Каква е връзката помежду им? Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | бен шелтън | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook