Роджър Федерер може и да не излезе за следващия си мач на Ролан Гарос

от в 07:08 на 06.06.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер надигра в четири сета германеца Доминик Кьопфер, след като показа невероятна физическа издръжливост и триумфира в битка продължила над три часа и половина. Това беше първи толкова дълъг мач за Маестрото, откакто се завърна отново в Тура, а самият той изрази опасенията си, че може да не излезе за следващия кръг в Париж:

"Много съм щастлив, защото изобщо не очаквах да спечеля три двубоя на Ролан Гарос. Днес моята борбеност ме доведе до успеха, макар че при 1-1 сета нямах особени надежди да надделея. Ще ми се да съм в обувките на Джокович или Надал, които знаят как нещата зависят изцяло от тях и не могат да загубят, ако играят добре, но към момента положението не е такова.

До голяма степен също така си мислех за хората у дома, които гледат тенис през съботната вечер и се опитах да дам най-доброто от себе си точно заради тях. Истината е, че не е най-разумното нещо да се подлагам на толкова дълги мачове непосредствено след операция и утре с екипа ми ще видим как се чувствам, а впоследствие трябва да вземем решение какво ще бъде най-добре за мен оттук насетне" - заяви бившият номер едно в света.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Роджър Федерер може и да не излезе за следващия си мач на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервю | любопитно | роджър федерер | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook