Роджър Федерер няма да вземе участие на Мастърса в Маями

от в 20:24 на 01.03.2021
Мирела Николова

Почитателите на тениса по целия свят останаха разочаровани, когато 20-кратният шампион от Големия шлем Роджър Федерер се оттегли от Откритото първенство на Австралия 2021 г., тъй като не успя да се възстанови навреме от операцията, която претърпя в средата на миналата година.

Лошите новини за Маестрото и неговите фенове обаче не свършват дотук - швейцарската легенда няма да вземе участие и на турнира от сериите Мастърс 1000 - Miami Open, който ще стартира на 22 март.

През миналата година надпреварата не се проведе заради световната пандемия от коронавирус, което означава, че Федерер, който триумфира през 2019 г., е последният шампион там и като такъв ще загуби 1000 точки от актива си в ранглистата. Досега 39-годишният швейцарец успяваше да запази мястото си в топ 5 благодарение на замразяването на класацията на ATP. Връщането на първоначалната система обаче би могло да го изхвърли извън челната петица в края на март.

Въпреки това Федерер предстои да направи дългоочакваното си завръщане на надпреварата от сериите АТР 250 в Доха, която ще се проведе през следващата седмица - от 8 до 14 март, а самият той обяви в социалните си мрежи, че няма търпение да се завърне отново в игра, публикувайки снимка от кортовете в Катар.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Роджър Федерер няма да вземе участие на Мастърса в Маями Мирела Николова
Теми:  
atp | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook