Роджър Федерер отказа "Ролан Гарос", спря рекордната си серия

от в 19:42 на 19.05.2016
Георги Христов

Серията от 65 поредни участия на Роджър Федерер в турнири от Големия шлем приключи. Бившият №1 обяви, че няма да участва на Откритото първенство на Франция през тази година, след като продължава да страда от проблеми в гърба.

Последното състезание от Голямата четворка, в което швейцарецът не взе участие бе US Open 1999.

"Съжалявам да обявя, че през тази година няма да участвам на Откритото първенство на Франция. Има значителен прогрес във физическото ми състояние, но все още не съм на 100%. Да участвам в надпреварата ще значи да предприема ненужен риск, тъй като не съм наистина готов," обяви Федерер.

За последно Федерер игра на Откритото първенство на Италия, където отстъпи в трети кръг на Доминик Тийм. "Съжалявам за моите фенове в Париж, но обещавам да се върна през 2017-а," обясни Федерер, който миналата година отстъпи в четвъртфиналите на бъдещия шампион Стан Вавринка.

"Това не бе лесно решение, но то е продиктувано от желанието ми да играя в оставащата част от сезона и да мога да удължа своята кариера. По-мотивиран съм от всякога отново да си върна оптималното физическо състояние и да се завърна за предстоящия сезон на трева," допълва седемкратният шампион на Уимбълдън.

Заради отказа на Федерер Рафаел Надал ще получи възможност да бъде поставен под №4 и така ще избегне евентуален сблъсък с Новак Джокович още в четвъртфиналите.

От своя страна Федерер е печелил веднъж "Ролан Гарос".


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Роджър Федерер отказа "Ролан Гарос", спря рекордната си серия Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | ролан гарос | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook