Роджър Федерер: По-рядкото участие в турнири ми помага

от в 12:29 на 14.02.2018
Тодор Беленски

Легендарният Роджър Федерер е убеден, че по-рядкото участие на турнири в последно време, му помага да поддържа високо ниво. 36-годишният Федерер си взе дълга почивка през 2016 година заради контузия в коляното, а през 2017-а участва в едва 12 турнира, което му донесе успехи.

Сега той има възможност дори да си върне върха в ранглистата и да стане най-възрастният водач в историята на класацията при мъжете.

„Ако успея да се върна на първото място би било невероятно. Ако бях спечелил само една титла от Големия шлем, щях да съм на седмото небе. През 2016 година Новак и Анди бяха в своя разцвет. Рафа беше достатъчно млад, за да се завърне. Винаги съм вярвал, че мога да спечеля отново титли от Шлема.

Федерер взе отношение и по темата за наградните фондове на тенис турнирите. Швейцарецът, който в кариерата си е спечелил над 115 милиона долара от представянето си на корта изрази мнение, че е нормално играчите да искат да получават по-големи суми.

"Ние искаме повече пари, турнирите искат да ни плащат по-малко. Това е бизнесът и е нормално, че винаги има подобни дискусии. Между нас има динамика и всяка от страните се нуждае от другата. Играчите трябва да разберат гледната точка на организаторите и обратното", каза Федерер.

"Правилно е да се иска парите от наградни фондове да се увеличат. Иска ми се да видя повече играчи да могат да живеят спокойно от това, което изкарват на корта", обясни позицията си Федерер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Роджър Федерер: По-рядкото участие в турнири ми помага Тодор Беленски
Теми:  
роджър федерер | тенис турнир в ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook