Роджър Федерер разкри какви са плановете му след края на кариерата

от в 20:30 на 21.09.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер ще сложи край на знаменитата си тенис кариера на предстоящия турнир Laver Cup, който ще се проведе през идния уикенд в Лондон. През вчерашния ден Маестрото сподели, че ще се сбогува с тениса в петък, пояснявайки, че настоящата му физическа форма не му позволява да играе на сингъл и затова последният му официален двубой ще бъде на двойки. Изглежда, това далеч не означава, че той ще се изолира от тениса, тъй като в днешното си интервю за ВВС 20-кратният носител на титли от Големия шлем разкри, че плановете му за бъдещето са да остане тясно свързан със спорта и занапред.

"Винаги съм се опитвал да не правя никакви планове за периода след края на кариерата ми, тъй като имам четири прекрасни деца, които се нуждаят от моята помощ.  Същото се отнася и за съпругата ми, която ме подкрепяше безрезервно по време на цялата ми кариера. Затова предстои да видим какви са желанията на всеки един от тях и тогава ще вземем крайно решение за бъдещето.

Аз лично бих искал да стана ментор на деца, да работя с нова швейцарска суперзвезда. Също така, ако мога да помогна на федерацията ни с нещо, бих го направил. Преди това обаче ще си дам малко време. След Laver Cup ще се прибера вкъщи и заедно с децата ще отидем на почивка. Това ще бъде добра възможност да обмисля нещата и да направя планове за бъдещето. Обичам тениса и искам да продължа да бъда част от него по един или друг начин. Не искам да се превърна в просто някаква сянка", категоричен е Федерер.

Източник: ВВС

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер разкри какви са плановете му след края на кариерата Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook