"Рок звездата" Григор: Времето ще покаже дали заслужавам да съм №1

от в 00:58 на 28.02.2016
Tennis.bg

В Акапулко Григор Димитров даде обширно интервю за местния Еconomist, в което сподели мислите си за проблемите пред него и очакванията си за бъдещето.

От изданието го определят като особено популярен в Мексико и почти като "рокзвезда", защото се движи "като на модно шоу", винаги е усмихнат и всички искат да си направят селфи с него.

"Щастлив съм, независимо колко трудна бе миналата година," разкри Григор, който точно 12 месеца назад в Акапулко, бе изоставен от приятелката си Мария Шарапова, която прекрати връзката им.

"Всичко се променя, но съм щастлив с новия ми екип, работя здраво - много сме задружни и се стремя да подобрявам тениса си. Направих промените, за да стана още по-добър играч."

За Гришо спортът може да се каже, че винаги е бил в гените му - баща му е тенис треньор, а майка му състезателка по волейбол. За разлика от повечето деца в България, които избират футбола, волейбола или баскетбола, той се посвещава на тениса.

Димитров определя като най-тежка загубата си в полуфиналите на Уимбълдън от Новак Джокович и то, след като е победил местния фаворит Анди Мъри по пътя си. "Да, това бе един от най-трудните моменти в кариерата ми."

"Надявам се в следващите години да бъда един от тези, които доминират в ранглистата. Това не е нещо, за което мисля всеки ден, но времето ще покаже. До три години много неща могат да се променят и всички искаме да сме №1, но не обичам да говоря затова. Времето ще покаже кой наистина го заслужава," обобщава Гришо на въпрос за амбициите си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Рок звездата" Григор: Времето ще покаже дали заслужавам да съм №1 Tennis.bg
Теми:  
акапулко | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook