Ролан Гарос: Андреев стартира срещу дебютант; попадна в една секция с Доминик Тийм (жребий)

от в 15:30 на 19.05.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев имаше късмета да заеме последното свободно място в квалификациите за Ролан Гарос и така българинът ще има шанс да се опита да направи една крачка по-напред спрямо миналия сезон, когато загуби от Дженаро Алберто Оливиери в решителен мач за влизане в основната схема. Жребият беше сравнително благосклонен към родния ни представител, който на старта ще премери сили с абсолютния дебютант в турнира - Денис Евсеев.

30-годишният казахстанец няма особено сериозни успехи през дългата си тенис кариера, като може да се похвали най-вече с единствената си титла на ниво Чаланджър, която дойде през миналата година на твърди кортове в Астана. Клеят не е предпочитаната настилка на ветерана, но истината е, че той се намира във вероятно най-добрия период в своята кариера, като през тази седмица достигна до 1/2-финалите на Чаланджъра в португалския град Оейраш и така световният номер 177 ще се изкачи с поне десет места при обновяването на ранглистата, отбелязвайки ново рекордно класиране.

Евентуална победа пък ще изправи Андреев срещу един измежду изключително опитните италианци Стефано Травалия (световен номер 186) и Джулио Зепиери (световен номер 144). Травалия е бивш номер 60, като е достигал до третия кръг на Ролан Гарос и дори може да се изиграе с един ATP изигран финал на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, където бива надигран със 7:6(4) 6:4 от Яник Синер.

Зепиери пък през миналия сезон преодоля пресявките в Париж и във втори кръг беше напът да влезе в пети сет срещу бъдещия финалист Каспър Рууд, а Ади е играл еднствено с Травалия от тези трима тенисисти, като италианецът го надиграва в три оспорвани сет на Чаланджъра в Сен Тропе през 2022-ра.

В случай, че родният ни представител съумее да достигне до решителния мач за влизане в основната схема, то там би могло да се стигне до мач между него и 11-ия поставен Доминик Тийм (световен номер 117) Тийм, за когото това ще е последен Ролан Гарос. 2-кратният финалист в надпреварата обяви наскоро, че ще се откаже след края на настоящия сезон, а любопитното е, че бившият номер 3 вече е играл срещу втората ни ракета, надигравайки Андреев с 2:1 сета на Чаланджъра в Руан преди две години.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос: Андреев стартира срещу дебютант; попадна в една секция с Доминик Тийм (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | доминик тийм | жребий | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook