Ролан Гарос: Кои поставени състезатели напуснаха надпреварата след втория ден на турнира?

от в 09:58 на 28.05.2024
Калоян Соколов

Вчерашният ден на Ролан Гарос предложи множество емоции, като безспорно кулминацията беше срещата между Рафаел Надал и Александър Зверев. Битката между двамата големи шмпиони обаче не изчерпваше всички интересно случило се на кортовете в Париж, където видяхме немалко изненади и отпадането на общо 5 поставени състезатели при мъжете и жените. Най-радостното е, че една от тези сензации беше сътворена от нашата Виктория Томова, която срази 16-тата поставена Екатерина Александрова и така записа дебютен успех над топ 20 представителки и първа победа изобщо в онсовната схема на Ролан Гарос.

Освен Александрова, то Беатриз Хадад Мая и Мария Сакари също трябваше да стегнат куфарите. Миналогодишната 1/2-финалистка допусна обрат от италианката Елизабета Кочиарето и ще се окаже на прага от напускане на топ 20, а гъркинята се превърна в първата членка на топ 10, която напуска борбата в Париж, след като отстъпи на местната представителка Варвара Грачева, а това маркира 3-то отпадане на старта в последните 4 "мейджър" участия на Сакари.

При мъжете публиката си взе довиждане с Камерън Нори и местния любимец Артур Фис. Бившият шампион в Индиън Уелс допусна обрат от 2:1 сета срещу Павел Котов, въпреки че разполагаше със скрит мачбол в четвъртата част, а Фис отстъпи на друг от най-талантливите млади играчи в Тура, а именно италианеца Матео Арналди.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ролан Гарос: Кои поставени състезатели напуснаха надпреварата след втория ден на турнира? Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | любопитно | роалн гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook