Ролан Гарос: Миналогодишната финалистка се отказа цял месец преди началото на надпреварата

от в 13:31 на 17.04.2024
Елеонора Александрова

Кариерата на Каролина Мухова е дефиницията за низ от възходи и падения. През 2021-ва година чехкинята набра скорост с класирането си за полуфиналите в Аустрелиън Оупън, побеждавайки имена от калибъра на Каролина Плишкова и Ашли Барти. Вследствие на солидните си резултати, Мухова успя да достигне до топ 15 в ранглистата.

Серия от контузии през 2022-ра обаче нарушиха нейния ритъм, поради което тя бе принудена да пропусне немалко турнири и да напусне топ 200. Чехкинята сътвори истински подвиг, като само няколко месеца след завръщането си тя успя да стигне до финал на Ролан Гарос, след като спаси мачбол срещу Арина Сабаленка на полуфиналите.

Възходящата форма на Мухова продължи и в следващите месеци. Чехкинята намери място на финала и в още един елитен турнир, а именно този в Синсинати, а също така се класира и в полуфиналите на US Оупън. Всичко това доведе до мечтания за нея дебют в топ 10 и по всичко си личеше, че нейният талант на корта ще доведе до множество впечатляващи резултати в близко бъдеще.

Веднага след US Оупън обаче контузиите отново се обадиха, поради което тя отново бе принудена да не играе на състезателно ниво. През 2024-та тя не изиграла нито един мач и макар и по всичко личи, че няма да вземе участие в турнира, където направи своето голямо завръщане сред най-добрите - Ролан Гарос. Със загубата на 1300 топки в актива си, чехкинята има вероятност да напусне топ 30 , но по-важното за нея е да се възстанови напълно от претърпяната операция на китката на играещата ръка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос: Миналогодишната финалистка се отказа цял месец преди началото на надпреварата Елеонора Александрова
Теми:  
wta | каролина мухова | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook