Ролан Гарос: Рубльов си отмъсти на играч, от когото беше губил в Париж и продължи напред!

от в 15:50 на 26.05.2024
Николай Маринов

Шампионът от Мастърса в Мадрид Андрей Рубльов се класира за втори кръг на Ролан Гарос. Руснакът успя да се справи със съпротивата на японеца Таро Даниел и спечели в 4 сета с 6:2,6:7(3),6:3,7:5 за 3 часа и 11 минути игра. Руснакът имаше очевидно превъзходство при завършващите удари (79 срещу 36), беше с много висок процент на спечелени точки на първи сервис (89 %) и спаси всичките точки за пробив на съперника си, като така взе реванш от него за поражението, което азиатецът му нанесе на същия турнир през 2017-та, когато двамата играха за влизане в осноовната схема.

В първия сет Рубльов нямаше проблем на свой сервис и печелеше лесно своите подавания, докато Даниел се пропука на 2 пъти и така сетът приключи с 6:2 в полза на Рубльов.

Вторият сет беше по-равностоен, като световният номер 6 спаси всичките шест точки за пробив пред своя опонент. На свой ред той имаше няколко сетбола в десетия гейм, които не реализира. Стигна се до тайбрек, в който руснакът допусна двойна грешка, а Даниел реализира няколко прекрасни уинъра и затвори частта със 7:3 точки в дългия гейм.

Третият сет започна така, както и втория, като и двамата имаха своите шансове за пробив. Рубльов реализира такъв, а след това дублира аванса си и взе сета със 6:3.

Четвъртата част протече без пробиви, като и двамата се справяха отлично с напрежението. Накрая, при втория опит за спасяване на мача, Даниел не можа да се справи и така Рубльов затвори сета и цялата среща със 7:5.

В следващия кръг руснакът ще играе с победителя от мача между испанеца Педро Мартинес и аржентинеца Тиаго Тиранте, които играят в момента 5-ти сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос: Рубльов си отмъсти на играч, от когото беше губил в Париж и продължи напред! Николай Маринов
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | ролан гарос | таро даниел

Коментари





Следвайте ни в Facebook