Ролан Гарос: Ясно е кога Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят първите си мачове

от в 07:37 на 24.05.2024
Калоян Соколов

Жребият за Ролан Гарос вече беше изтеглен, а тази сутрин стана ясно и кога играчите ще излязат за своите дебютни мачове в турнира. Първоначално организаторите оповестиха, че състезателите от долната половина при мъжете ще стартират своето участие в неделя или понеделник, докато тези от горната половина ще излязат на корта в понеделник или вторник, а при дамите ще се действа на обратния принцип - първо ще се проведат срещите от горната половина, а след това тези от долната.

Тази сутрин пък беше публикуван списък с мачовете, които ще се проведат в първия ден от надпреварата във френската столица и стана ясно, че Григор Димитров ще открие участието си още в неделния ден, което му се случва за трети път в последните четири издания на турнира. Българинът ще премери сили с Александър Ковачевич, който има само един спечелен мач на червени кортове в основната схема на ATP състезание, а това ще бъде първи сблъсък между най-добрия български тенисист и световния номер 88.

Виктория Томова пък не е сред състезателите, които ще играят в неделния ден, а това означава, че със сигурност първата ни ракета при дамите ще премери сили с Екатерина Александорва в понеделник.

Засега няма програма с обявените кортове и часове, но със сигурност ни очаква един вълнуващ откриващ ден в Париж, тъй като ще се насладим на срещи като Анди Мъри срещу Стан Вавринка, както и Борна Чорич срвщу Ришар Гаске, а в действие ще видим звезди от ранга на Карлос Алкарас, Андрей Рубльов. Наоми Осака, Кей Нишикори, Хуберт Хуркач и бившата шампионка - Йелена Остапенко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ролан Гарос: Ясно е кога Григор Димитров и Виктория Томова ще изиграят първите си мачове Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook