Ротердам: Рубльов се справи с Куон и продължава защитата на титлата си

от в 16:07 на 10.02.2022
Диана Андреева

Рутинна победа в последователни сетове класира Андрей Рубльов сред четвъртфиналистите на ABN AMRO World Tennis Tournament 2022 по-рано днес. Шампионът от миналогодишното издание на турнира в Ротердам не срещна сериозни затруднения и надделя с 6:3 6:3 над Сун-уу Куон, за да продължи към следващия етап от надпреварата в нидерландския град. 

Куон се нуждаеше от известно време, за да открие своя ритъм на игра, докато неговият противник започна да нанася мощни удари от форхенд още от първата точка на двубоя. Рубльов превъзхождаше корееца във всеки един аспект и успя да реализира пробив, за да поведе с 4:2. Макар в последвалото си подаване световният номер седем да бе притиснат до ръба, той отрази общо четири възможности за рибрейк, а впоследствие не допусна да загуби концентрация и откри общия резултат в своя полза. 

Втората част се разви по сходен начин, но този път Куон дори за момент не взе инициативата в свои ръце. Кореецът не успяваше да смогне на високото темпо на игра и не намираше начини да се противопостави на агресивния тенис от страна на Рубльов. Руснакът успя да пробие цели два пъти - в петия и деветия гейм, за да може след точно 80 минути да вдигне победоносно ръце. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ротердам: Рубльов се справи с Куон и продължава защитата на титлата си Диана Андреева
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | ротердам | сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook