Ротердам(обзор) - Монфис спечели шоуто с Гофен; Качанов отпадна от играч извън топ 200

от в 02:28 на 13.02.2019
В
Гаел Монфис и Давид Гофен изнесоха един от най-интересните и качествени двубои до момента през сезона, като краен победител бе французина, който спечели срещата с краен резултат 7:6(5) 7:5.

Двубоят започна кошмарно за Гаел, който бе пробит на нула, но той моментално направи рибрейк.

Гофен отново дръпна с пробив при 5:4, ала отново Монфис се върна моментално в сета и макар да трябваше да спасява два брейкбола в единадасетия гейм, все пак французинът поведе за 6:5.

Накрая се стигна до тайбрек, където Монфис пръв взе предимството на минипробив след като реализира фамозен форхенд в движение по правата.

https://twitter.com/doublefault28/status/1095340292826226688?s=19

"Ла Монф" дори увеличи аванса си до 5:3 в едно разиграване, което изглеждаше спечелено от белгиеца, но в крайна сметка Гаел достигна една наглед невъзможна топка и дори успя да прехвърли съперника си.

Давид бързо възстанови равенството, като интересна подробност е че в десетата точка на дългия гейм, фрнцузинът падна и удари китката си, но след като се изправи пласира добър начален удар, а впоследстие с комбинация от къса и технично воле, съумя да затвори сета.

Във втората част изглеждаше, че инцидента е повлиял на Монфис и той излеждаше силно лимитиран при ударите си, а показателно за това беше че Гаел започна все по-често да играе бекхенда с една ръка.

Белгиецът мигновенно се възползва от проблемите на опонента си и скоро авансът му стигна до 4:1 гейма.

Лека-полека обаче парижанинът се съвзе и вече гонеше всяка топка до последно, а размените между двамата бяха първокласни.

Наглед Давид имаше инициативата и принуждаваше Монфис да се движи от ъгъл в ъгъл, но французинът показа за пореден път невероятния си атлетизъм и често контрираше  с изключителна мощ своя съперник.

Чудесата в защита, които показа Гаел му дадоха възможност да осъществи обрат в сета и достигна до възможност да сервира за спечелването на срещата при 6:5.

"Ла Монф" стартира трудно в решаващото си подаване и изостана с 15:40, ала няколко тежки сервиса и два неспасяеми форхенда му подпечатаха победата, а това беше и първа победа за французина над този съперник.

Карен Хачанов не успя да се представи така бляскаво като френския си колега и напуска надпреварата след поражение в три сета от Скот Грикспоор, който е извън първите 200 в света.

Двубоят започна напълно според очакванията и поставеният под номер три затвори комфортно първата част с 6:3.

Последва обаче сериозен спад в представянето на руснака, който изглеждаше безидеен на корта, а неточностите изобилстваха, което доведе до това развръзката да бъде определена в трети сет.

Решителната част беше подобна на втората, а Качанов нямаше никакъв ритъм на сервис, както и от основната линия, докато холандският му противник играеше на едно константно добро ниво, което му позволи да вземе втора победа на турнира в Ротердам след като миналата година хвърли друга "бомба", отстранявайки Вавринка.

Качанов пък записва трета поредна загуба през 2019 и определено не изглежда като тенисита спечелил турнира в Париж.

В друг интересен сблсък на старта в Холандия Кей Нишикори за който това бе първи двубой от Мелбърн насам успя да направи пълен обрат срещу финалиста от Монпелие, Пиер-Юг Ербер и така си гарантира мач с Ернестс Гулбис, който надигра Мариус Копил в битката на " щастливитв губещи".

Напред продължава и участващият с "WC" Томаш Бердих след като се справи в един много нервен мач с френския ветеран Жил Симон.

Симон сервираше на два пъти за първия сет и дори имаше точка за спечелването му, но в края капитулира, а макар да се върна от 0:4 във втория, все пак Бердих триумфира, а в следващата фаза на чеха му предстои тежко изпитание в лицето на Денис Шаповалов.

Младокът надделя над хърватския квалификант Франко Шкугор в дебютната си поява в кариерата на тези кортове.

Място във втори кръг си осигуриха също Фернандо Вердаско и Милош Раонич.

Испанецът се справи с Матю Ебдън като взе подаването на противника си три пъти,  а загуби своето само веднъж  и така продължава традицията да записва поне по една победа в участията си на турнири през годината.

Раонич пък имаше доста труден двубой с немския техничар Филип Колшрайбер, но все пак канадецът "взе своето" след 7:6 7:5 и утре във вечерната сесия ще срещне Стан Вавринка, когото победи в Австралия преди няколко седмици в един епичен двубой.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ротердам(обзор) - Монфис спечели шоуто с Гофен; Качанов отпадна от играч извън топ 200 В

Коментари





Следвайте ни в Facebook