Розалина Юсева и Мартин Илиев са финалисти на "Дема Къп"

от в 19:20 на 14.07.2016
Мария Петрова

Розалина Юсева и Мартин Илиев се класираха за финалите на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 16 години "Дема Къп" от втора категория на европейската федерация "Тенис Европа". Юсева ще спори за титлата при девойките срещу Елена Милованович (Сърбия), а Мартин Илиев ще срещне във финала при юношите Бекхан Атлангериев (Русия).

Състезателката на домакините от СК "Дема" Розалина Юсева продължи успешното си представяне с поредна убедителна победа. В полуфиналите тя разгроми молдовката Мариами Ахалая с 6:1 6:0. От началото на турнира младата ни надежда е без загубен сет и е дала на противничките си общо девет гейма за четири мача. Тя е в серия от девет поредни победи в турнири на Тенис Европа до 16 години, след като спечели титлата в Сливен преди две седмици.
Във финала Розалина Юсева ще срещне поставената под №1 в схемата Елена Милованович. Сръбската тенисистка също показва много добър тенис и е без загубен сет досега. Днес тя отстрани на полуфинал националката ни до 14 г. Даниела Димитрова с 6:4 6:1.

Мартин Илиев се класира за финала при юношите с победа над македонеца Лука Андонов с 6:4 6:4 и записа най-добро представяне в международен турнир. Във финала негов противник ще е поставеният под №6 Бекхан Атлангериев, след като руснакът спря днес Ивайло Керемедчиев в оспорван трисетов двубой със 7:6(4) 3:6 6:3.

Българи станаха шампиони на двойки на "Дема Къп" и при юношите, и при девойките. Йоан Георгиев и испанският му партньор Марк Фелиу Гомес спечелиха титлата с 6:2 6:2 срещу португалците Антонио Педро Прагана и Бернардо Сера Виейра. При девойките в изцяло български финал Розалина Юсева и Елена Тренчева победиха Цвети Йотова и Микаела Константинова с 6:2 6:3.

Финалните срещи на сингъл са утре от 9,00 ч.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Розалина Юсева и Мартин Илиев са финалисти на "Дема Къп" Мария Петрова
Теми:  
дема къп | мартин илиев | розалина юсева

Коментари





Следвайте ни в Facebook