Рубльов бе на път да опропасти аванс от 5:1 в третия сет, но пречупи Де Минор

от в 21:41 на 13.04.2022
Калоян Соколов

Андрей Рубльов започна годината по мечтан начин, като в един момент беше спечелил два поредни турнира и серията му достигна 13 поредни победи. Всяко хубаво нещо обаче си има своя край, след като руснакът претъпя поражение от Тейлър Фриц на полуфиналите в Индиън Уелс, а впоследствие отстъпи на Ник Кирьос в откриващата си среща от Мастърса в Маями.

Днес пък световният номер 8 откри кампанията си на червени кортове през 2022-ра и имаше тежкото изпитание да се изправи срещу коравия Алекс Де Минор, който вече беше изиграл един мач в Княжеството. Рубльов видимо изпитваше проблеми при прехода си към землената настилка и даде възможност на австралиеца да доминира в началото на срещата, ала постепенно руснакът намери познатото си ниво и постигна впечатляващ обрат за крайното 2:6 6:1 6:4, за да си гарантира осминфинален сблъсък с Яник Синер.

Началото беше кошмарно за петия поставен, тъй като неговите опити да бъде агресивен водеха до огромен брой непредизвикани грешки. Де Минор отново впечатляваше с невероятния си демараж и беше готов за всеки един опит за уинър от страна на фаворита, чиито нерви просто не издържаха и съвсем скоро непоставеният играч си осигури аванс от 4:0 гейма, което реши изхода на откриващия сет в негова полза.

Ответната реакция на Рубльов не закъсня и вече виждахме как топката профучава с огромна скорост покрай Де Минор, чиято защитата най-после беше пробита и той изглеждаше напълно безпомощен. Шампионът в Дубай отвори преднина от 3:1 гейма, която непрекъснато се увеличаваше и руснакът спечели 12 от последните 13 разигравания в частта, за да изравни общия резултат.

Третият сет отново се развиваше под диктовката на по-вискоранкирания състезател, а интригата постоянно ставаше все по-крехка и изглеждаше, че световният номер 8 е само на броени минути от постигането на обрата, след като поведе с 5:1. Изведнъж последва тотален разпад в играта на Рубльов, като надеждите за Де Минор се завърнаха и той намали изоставането си до 4:5. Наред беше кулминацията на сблъсъка, защото двамата тенисисти постоянно сменяха водачеството помежду си в деветия гейм и шансовете не липсваха пред никой от тях, но московчанинът не позволи да сдаде инициативата и се поздрави с една крайно изстрадана победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе на път да опропасти аванс от 5:1 в третия сет, но пречупи Де Минор Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | монте карло | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook