Рубльов бе на път да се срине срещу 121-ия в света, но сътвори обрат на старта в Мадрид

от в 15:56 на 03.05.2022
Владислав Риждов

Андрей Рубльов пристигна в Мадрид в отлична форма, след като само преди няколко дни бе надиграл Новак Джокович на финала в Белград, за да завоюва третата си титла за сезона. Жребият обаче противопостави руснака срещу непознат съперник, изправяйки го срещу 20-годишния представител на Великобритания Джак Дрейпър. Островитянинът показа в хода на мача, че разликата в ранглистата няма никакво значение и създаде сериозни главоболия на своя колега, но в крайна сметка Рубльов се спаси от ранно отпадане и надделя с крайното 2:6 6:4 7:5.

Първият сблъсък от днешната програма на корт "Маноло Сантана" започна изненадващо по-добре за младия британец. Той стартира убедително със сервис гейм на нула, а впоследствие достигна и до точка за пробив, след като реализира ефектен уинър от форхенд по правата. Авансът на участващия с "уайлд кард" скоро се покачи на 3:0, а Рубльов все така не успяваше да се отърси от грешките си.

С течение на времето руснакът започна да разчита играта на своя съперник и на няколко пъти го поставяше под напрежение, но левичарят по хладнокръвен начин успяваше да парира опитите на шестия в схемата да си върне пробива. Началният удар се оказа проблемна зона и за двамата, след като те имаха незадоволителни проценти на вкаран първи сервис, но за сметка на това световният номер 121 бе загубил едва три точки, когато пласираше успешно първото си подаване в противниковото поле. В допълнение на това офанзивният тенис от страна на Дрейпър му позволи да запази водещата си позиция, а в края той още веднъж наказа неубедителното сервиране на Рубльов, за да се оттегли с преднина в общия резултат.

В началото на втория сет последва мигновена реакция от страна на шампиона от Белград, който проби Дрейпър още в първия гейм, а след това премина през трудно подаване, за да затвърди лидерството си. Въпреки че допусна ранно изоставане, 20-годишният състезател не спря да създава проблеми на своя съперник. В крайна сметка радостта на Рубльов бе кратка, след като Дрейпър бързо съумя да върне паритета налице - 3:3. Световният номер 8 можеше веднага да се откъсне отново напред в резултата, но не се възползва от шансовете си. Той обаче стори това в следващото подаване на британеца, пробивайки за 5:4, преди уверено да затвори частта в своя полза, което означаваше, че ще наблюдаваме пълния формат на срещата.

Моментът отново бе от страната на Дрейпър в дебютните минути на решителния сет и той направи ударно начало, повеждайки с 3:0. Рубльов обаче продължи да се бори и намери начин да се измъкне от трудната позиция, в която се намираше. Фаворитът в мача първо възстанови равенството, а след поредица от равностойни геймове между двамата, в последния възможен миг успя да накаже слаб сервис гейм на британеца, преди категорично да си осигури място в третия кръг в Мадрид.


 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе на път да се срине срещу 121-ия в света, но сътвори обрат на старта в Мадрид Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | атп | джак дрейпър | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook