Рубльов бе подложен на сериозен тест, но преодоля Баутиста Агут; Фонини с двусетов успех

от в 19:33 на 15.04.2021
Мирела Николова

Андрей Рубльов продължава с впечатляващите си изяви през сезона, след като достигна до шести четвъртфинал от началото на сезона. Той срещна сериозна съпротива от страна на Роберто Баутиста Агут, но в крайна сметка наложи волята си над испанеца и след трисетов успех със 7:6(2) 5:7 6:3 за 2 часа и 46 минути престой на корта намери място в следващата фаза на надпреварата. Там младока го очаква сблъсък с друг испанец в лицето на 11-кратния шампион в Монако - Рафаел Надал.

Московчанинът се нуждаеше от известно време, за да навлезе в срещата, като в откриващите минути бе бледа сянка на себе си и допускаше множество неточности, които бяха добре дошли за противника му да реализира ранен пробив и да се оттегли на първата почивка в мача с 3:0. Кризата в играта на Рубльов не продължи дълго и скоро той стабилизира представянето си, което доведе до връщане на брейка. В края на сета двамата състезатели си размениха по още един пробив и се стигна до решителен тайбрек, в който руснакът пое инициативата от самото начало и не позволи да се стигне до обрат, записвайки дебютната част срещу своето име.

Агут стартира и втория сет във вихрено темпо и благодарение на плътните си и перфектно насочени удари от дъното на корта не позволяваше на Рубльов да диктува разиграванията. Накъсвайки ритъма на опонента си, испанецът набързо се сдоби с аванс от 2 пробива и 4:1, но това далеч не означаваше скорошен край на частта. Изведнъж младокът рязко подобри представянето си, заигравайки на познатото си ниво, което даде своето отражение и върху резултата. Световният №8 записа 4 поредни гейма на сметката си, с което се завърна в сета и поведе с 5:4. Тогава обаче последваха силни минути за Агут, който успя да се възползва от колебанията в сервис гейма на съперника, за да реализира решителен пробив, последван от категорично подаване, довело до паритет в отделните части.

Третият също сет бе изпълнен с големи амплитуди в представянето на двамата тенисисти, но Рубльов бе този, който се оказа по-стабилният за по-дълъг период от време. Той взе контрола върху частта в началото ѝ и не изпусна водачеството си в резултата нито за секунда, което до голяма степен се дължеше на смелата му офанзива, която тровеше играта на опонента му. Водейки с 5:3 и пробив, руснакът бе безупречен в сервис гейма си, който го класира на четвъртфиналите.

В друг мач от програмата в Княжеството защитаващият титлата си Фабио Фонини нямаше проблеми срещу световния №37 Филип Крайнович и след час и 29 минути триумфира с крайната победа - 6:2 7:6(1), осигурявайки си двубой срещу победителя от срещата между Каспър Рууд и Пабло Кареньо Буста.

Още от самото начало италианецът демонстрираше солидна игра, която в комбинация с плитките и неуверени удари на Крайнович му помогна да се откъсне набързо с преднина от 2 пробива и 5:1. Фонини бе безкомпромисен в своите подавания и не даде никакви шансове на противника си да мисли за обрат в сета, за да поведе в отделните части.

Сръбският представител не показа никакви признаци на разочарование от развитието на предишния сет и съумя да материализира още първата отворила се възможност за пробив. Въпреки че Крайнович увеличи аванса си на 5:2, доближавайки се само на гейм от успеха във втората част, той не успя да го превърне в нещо повече, тъй като Фонини се възползва от несигурността в играта му и италианецът се завърна в последния възможен момент. Съдбата на частта бе решена в тайбрек, в който шампионът от 2019 г. бе безапелационен, отпускайки едва една точка на противника си, и ir резервира място сред последните 8 в турнира.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе подложен на сериозен тест, но преодоля Баутиста Агут; Фонини с двусетов успех Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | монте карло | Обзори | роберто баутиста агут | фабио фонини | филип крайнович

Коментари





Следвайте ни в Facebook