Рубльов бе затруднен, но се справи с Монфис; Вдъхновеният Пер елиминира Иснър

от в 23:28 на 19.08.2021
Владислав Риждов

Андрей Рубльов получи съпротива от Гаел Монфис, но продължава към 1/4-финалите в Синсинати. Руснакът се наложи с резултат 7:6(2) 7:6(5).

В откриващия сет липсваха опасни ситуации и от двете страни на корта, след като двамата се представиха солидно при начален удар и печелеха своите сервис геймове, за да се стигне съвсем закономерно до тайбрек. В него световният номер 7 на бърза ръка отвори дистанция в резултата, която запази до края на частта и така поведе в сетовете. През втората част Монфис повиши нивото си на представяне и успяваше да притисне съперника си. Световният №22 проби на три пъти Рубльов, но и трите пъти не можа да затвърди водачеството си и №4 в схемата възстановяваше паритета. В крайна сметка развръзката трябваше да се реши след нов тайбрек, а там отново Рубльоб бе по-концентрираният от двамата и спря серията от два поредни успеха на френския си съперник.

Беноа Пер продължава с победната си серия. Французинът се класира за четвъртфиналите в Синсинати, след като победи намиращия се в отлична форма Джон Иснър с резултат 7:6(1) (2)6:7 6:1. Колоритният французин записва три поредни успеха за първи път от началото на 2020 година, когато достигна до финала в Окланд.

Двамата изиграха два равностойни сета, които се решиха след изиграването на тайбреци. Откриващата част започна повече от добре за Пер, който проби бомбения сервис на Иснър и пое контрола на корта. Световният №50 дори имаше още два шанса да направи аванса си по-голям, но не се възползва, а впоследствие високият американец съумя да изравни резултата. В тайбрека обаче Пер бе безкомпромисен и даде само една точка на Иснър, доближавайки се на сет от класирането за следващата фаза. Във втория сет двамата продължиха да печелят геймовете си. Иснър пропусна шест шанса да вземе подаването на французина, но не оползотвори възможностите си, а в деветия гейм дори трябваше да спасява мачбол, за да се задържи в битката. Противно на незадоволителната си игра до момента, 211-сантиметровият Иснър бе категоричен в тайбрека, давайки само две точки на Пер, за да изравни резултата.

В решителния сет Пер наложи своя ритъм на игра и не остави никакви шансове на американския гигант. Беноа си изгради солидна преднина, която Иснър нямаше как да навакса и така французинът продължава с добрите си изяви в турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов бе затруднен, но се справи с Монфис; Вдъхновеният Пер елиминира Иснър Владислав Риждов
Теми:  
андрей рубльов | беноа пер | мастърс | обзор | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook