Рубльов детронира миналогодишния шампион Тийм и се класира за полуфиналите във Виена!

от в 18:09 на 30.10.2020
Калоян Соколов

Андрей Рубльов продължи невероятната си серия, която започна в Санкт Петербург и се класира за четвъртфиналите във Виена, след като надви миналогодишния шампион Доминик Тийм със 7:6(5) 6:2 и така записа осмата си поредна победа. Този успех ще изправи руснака срещу Кевин Андерсън в спор за място на финала в австрийската столица.

Първият сет протече изключително равностойно, като единствените две точки за пробив се откриха пред австриеца, но Рубльов ги неутрализира със смела игра. Темпото в двубоя бе много високо и почти нямаше удари, които да не са насочени с максимална дълбочина. Всеки от състезалите на корта се опитваше да направи уинър при първа възможност и се възползваше отлично от началния си удар, което предопредели достигането до тайбрек. Там минибрейковете почти липсваха, но световният номер осем показа по-здрави нерви в края и поведе в отделните части.

Това се оказа точката на пречупване за местния тенисист, който изпитваше видими проблеми при придвижването си по корта, а Рубльов продължаваше да играе почти безгрешно и на бърза ръка се откъсна с 5:1 гейма. Доминатора успя да спечели следващото си подаване, но силите му не стигнаха за нищо повече и петият поставен се поздрави със заслужен успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов детронира миналогодишния шампион Тийм и се класира за полуфиналите във Виена! Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | виена | доминик тийм | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook