Рубльов: Григор се държа като истински шампион; съжалявам за ситуацията в тайбрека

от в 11:01 на 15.10.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов спря фантастичната серия на Григор Димитров в Шанхай, след като надигра първата ни ракета със 7:6(7) 6:3 на полуфиналната фаза. Освен страхотното тенис зрелище, което двамата ни поднесоха, то няма как да не отчетем и изключително коректното отношение на състезателите един към друг, защото мачът протече в изключително спортсменски дух и станахме свидетели на много сърдечен поздрав на мрежата между родния ни представител и световния номер седем.

Самият Рубльов впоследствие сподели колко е трудно да се играе, имайки толкова близък приятел от другата страна на мрежата и изказа суперлативи към поведението на най-добрия български тенисист, който несправедливо загуби важно разиграване в тайбрека на първия сет и отказа възможността за преиграване на точката, въпреки че тя му бе предоставена от руснака:

"Не е лесно, след като спечелиш мач срещу приятел, защото винаги изпитваш тъга, но същевременно искаш и да победиш, така че емоциите са смесени. Много съжалявам за ситуацията в тайбрека, когато водех с 3:2 точки, защото категорично сервисът ми закачи мрежата и исках да преиграем точката, но Григор се държа като истински шампион и отказа с аргумента, че вината за случилото се не е моя. Истината е, че тази точка вероятно имаше ключово значение за изхода на първия сет. Toчно заради това и му се извиних на мрежата" - сподели шампионът от Монте Карло.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Рубльов: Григор се държа като истински шампион; съжалявам за ситуацията в тайбрека Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | григор димитров | интервюта | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook