Рубльов и Чорич също се присъединиха към полуфиналистите в Петербург

от в 18:01 на 16.10.2020
Калоян Соколов

Андрей Рубльов дебютира през тази седмица в топ 10 на световната ранглиста, а руснакът почти няма слаб турнир от началото на сезона и е много близо до това да си осигури участие на финалния Мастърс в Лондон. Младокът днес направи нова стъпка към това, надигравайки Камерън Нори с 6:2 6:1, за да се класира за полуфиналите на домашния си турнир в Санкт Петербург.

Рубльов диктуваше темпото на игра от самото начало и наказваше всяка една по-плитка топка, която отиграваше британецът. Завършващите удари в актива на местния състезател се увеличаваха с всяка минута прекарана на корта, а за Нори борбата не бе за крайната победа, а просто с идеята да се отчете с някой спечелен гейм. В крайна сметка руснакът му отпусна едва три такива и достигна до четвърти ATP полуфинал през годината, където ще премери сили с Денис Шаповалов.

Борна Чорич също намери място във финалната четворка, след като издържа на тенис обстрела от страна на Райли Опелка и го надви със 7:6(3) 6:3. Хърватинът навакса пасив от 2:5 в първата част, която измъкна в тайбрек и впоследствие показа впечатляващо ниво на ретур, за да отстрани силно сервиращия американец. В следващата фаза Чорич ще се изправи срещу един измежду Карен Хачанов и Милош Раонич.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Чорич също се присъединиха към полуфиналистите в Петербург Калоян Соколов
Теми:  
андрей рубльов | борна чорич | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook