Рубльов и Павлюченкова надделяха в руското дерби, за да завоюват олимпийското злато!

от в 16:37 на 01.08.2021
Тея Кръстева

Андрей Рубльов и Анастасия Павлюченкова са шампиони при смесените двойки на Олимпийските игри в Токио! Във финалния сблъсък руското дуо се наложи в 3 сета над своите сънародници Аслан Карацев и Елена Веснина с резултат 6:3 6:7(5) 13:11, като в хода на двубоя бъдещите златни медалисти дори отразиха мач пойнт.

В откриващия сет първият удар бе нанесен от дуото Карацев - Веснина, което реализира пробив аванс за 1:2. Отговорът от страна на Рубльов и Павлюченкова обаче бе светкавичен, тъй като двамата не само съумяха да направят мигновен рибрейк, но и на свой ход да поемат инициативата в частта - 4:2. Оттам нататък бъдещите златни медалисти не срещнаха затруднения и съвсем закономерно прибавиха откриващата част в своя актив.

Вторият сет бе изключително равностоен и логично изходът от него трябваше да се реши в тайбрек. В заключителния гейм хармонията между Карацев и Веснина се оказа ключова и по този начин равенството в отделните части бе факт - 6:3 6:7(5).

Кой ще се окичи с олимпийското злато, трябваше да се реши в заключителен сет до 10 точки. В него преимущество взе тандемът Карацев - Веснина, който поведе с 4:7, и когато по всичко личеше, че изходът от мача е решен, Рубльов и Павлюченкова влезнаха в серия от 5 поредни точки, повеждайки с 9:7. Техните противници веднага отразиха мач боловете за 9:9 и на свой ход достигнаха до такъв, само че Рубльов и Павлюченкова демонстрираха по-здрави нерви и по този начин след по-малко от 2 часа игра вече можеха да се поздравят с първо злато от Олимпийските игри!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов и Павлюченкова надделяха в руското дерби, за да завоюват олимпийското злато! Тея Кръстева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook