Рубльов изнесе поредна наказателна акция и ще спори за титлата в Монте Карло!

от в 17:27 на 17.04.2021
Калоян Соколов

Андрей Рульов постигна най-голямата победа в кариерата си през вчерашния ден, когато отстрани Рафаел Надал на четвъртфиналите в Монте Карло, а днес постигна нов страхотен успех, който записа над Каспър Рууд. Руснакът отново демонстрира страхотен баланс между мощ и контрол в своите действия, което го изведе до триумф с 6:3 7:5 и така световният номер осем ще се изправи срещу Стефанос Циципас в утрешния финал.

Началото всъщност беше по-добро за скандинавеца, който показваше невероятни проблясъци от обратния си удар, като точно два поредни уинъра от тази страна му донесоха първи пробив в сблъсъка. Радостта на Рууд обаче не продължи дълго, защото Рубльов започна да намира топката все по-чисто и уинърите заваляха от неговата ракета. Тази промяна на съотношението на силите доведе до пет поредни гейма в полза на шестия поставен и той затвори безпроблемно първата част.

Руснакът продължи с офанзивата си във втория сет, където надмощието му стана знаичтелно по-отчетливо и за аутсайдерът оставаше единствено да следи броя на завършващи удари от страна на опонента си. Изведнъж норвежът повиши риска при своите ретури, докато грешките в представянето на Рубльов се увеличиха значително и скандианвецът навакса ранния си пасив от 0:2, за да се оттегли на почивката с гейм аванс в своя полза.

Непоставеният състезател даже се откъсна напред с брейк аванс, ала отново не съумя да съхрани преднината си и бе застигнат при 4:4. Рууд показа съпротивителни сили, принуждавайки руснака да сервира за оставане в частта, като това се оказа напълно постижима задача за Рубльов, който оттам насетне доминираше напълно на корта и закономерно намери място в битката за трофея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов изнесе поредна наказателна акция и ще спори за титлата в Монте Карло! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | каспър рууд | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook