Рубльов набира скорост: Спря серията на шампиона от Хертогенбош и е 1/2-финалист в Хале!

от в 20:36 на 23.06.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов е последният играч, който успя да намери място в полуфиналната фаза на надпреварата в Хале, след като днес се справи със съпротивата на световния №29 Талон Грийкспор в три сета. Руснакът загуби откриващата част, но впоследствие повиши нивото си на представяне и категорично надделя в оставащите два сета, за да оформи крайното 3:6 6:3 6:4. В битката за място във финалния сблъсък световният №7 ще трябва да се изправи срещу Роберто Баутиста Агут, който по-рано днес надви топ поставения Даниил Медведев.

В дебютния сет Грийкспор имаше изявено надмощие и почти изцяло доминираше в размените на удари от основната линия. Нидерландецът ускоряваше топката при всяка отворила се възможност и завършващите удари непрекъснато се трупаха в сметката му. Това му помогна в шестия гейм да пробие защитата на противника и да осъществи пробив за 4:2, който се оказа и решителен за изхода на сета в негова полза.

Още с началото на втората част обаче Рубльов повиши интензитета в ударите си и все по-малко го виждахме да отстъпва инициативата. Руснакът създаваше сериозни проблеми на противника си със своя мълниеносен форхенд и съвсем скоро осъществи брейк за преднина от 4:2. Това даде началото на серия от 3 поредни пробива, от която обаче победител излезе именно световният №7, който не след дълго изравни отделните сетове.

Третият поставен продължи да има преимущество и в заключителната част, където отново налагаше своя стил на игра и още на старта спечели противниковото подаване, повеждайки с 2:0. В седмия гейм той дублира преднината си от пробив, за да излезе напред с 5:2 и макар впоследствие да пропусна четири мачбола, то от петия си опит съумя да сложи край на спора.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов набира скорост: Спря серията на шампиона от Хертогенбош и е 1/2-финалист в Хале! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | талон грийкспор | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook