Рубльов надигра Басилашвили, за да се класира за шести ATP 500 финал

от в 15:33 на 19.06.2021
Тея Кръстева

Световният номер 7 Андрей Рубльов записа трудна победа над грузинеца Николос Басилашвили с 6:1 3:6 6:3 на тревния турнир Queen's Club Championships, за да се класира за шестия си финал на ниво ATP 500. В изиграните си срещи за трофея от тези серии 23-годишният руснак е надделявал 4 пъти. Във финалния сблъсък Рубльов ще се изправи срещу победителя от двубоя Феликс Оже-Алиасим - Уго Юмбер.

В откриващия сет по-високо ранкираният тенисист не оставяше никакви шансове на Басилашвили, отпускайки му един-единствен гейм - 6:1. Световният номер 30 обаче значително повиши нивото си на игра, свеждайки непредизвиканите грешки до минимум. Това оказа своето влияние, тъй като в средата на втория сет грузинецът успя да измъкне подаването на своя опонент и да поведе с 2:4, а оттам нататък Басилашвили не срещна трудности да възстанови паритета в отделните части - 1:6 6:3.

Рубльов не позволи на съперника си да набере скорост, като още в началото на заключителната част руснакът отново можеше да разчита на помощта на началния си удар. Световният номер 7 измъкна подаването на Басилашвили, повеждайки с 5:2, а още в следващия си сервис гейм грузинецът позволи на Андрей да достигне до 3 последователни мач бола. Световният номер 30 обаче запази хладнокръвие, скъсявайки разликата в резултата до 5:3, само че Рубльов не показа никакви колебания зад основната линия и след час и 50 минути игра вече можеше да ликува с крайната победа - 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рубльов надигра Басилашвили, за да се класира за шести ATP 500 финал Тея Кръстева
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook